Täällä sitä ollaan. Hesassa. Viikon oon kohta ollu töissä, ja kivaa on ollu.

En sitten kuitenkaan aloittanu siellä Maunulan Alepassa, vaan yhdessä toisessa Hesassa olevassa Alepassa. Ne kysy multa että voinko vaihtaa tähän toiseen paikkaan, kun siellä oli kuulemma tullu sellanen hätätilanne että kaks tyyppii lähti yhtäkkiä pois ja kolmas jäi pitkälle sairaslomalle kun katkas jalkansa talvilomalla. Oli ollu laskettelemassa Levillä. No eihän mulle ollu sillain mitään välii mihin Alepaan meen, kun en niitä mitään entuudestaan tuntenu.

Työpaikka löyty siis helposti, mutta asunnon kanssa oli vähän vaikeempaa. HOK-Elannollakin on jotain työsuhdeasuntoja, mutta ei niihin voi edes teoriassa päästä ennen kuin koeaika, joka on neljä kuukautta, on ohi. Suhteilla sitten kuitenkin sain kämpän. Tai siis isän suhteilla. Oli oikeesti kerrankin apua isästäkin. Se tunsi jonkun jonka  hyvä kaveri tunsi yhden tyypin, jolla on useampiakin sijoitusasuntoja Hesassa. Yksi oli sattumoisin vapaana, joten sain sen sitten kun isä maksoi kahden kuukauden vuokraennakon tai jotain sellaista ja meni takuuseen siitä että maksan sitten aina vuokrat ajallaan. Ihan järkyttävät nää vuokrat täällä kyllä on. Mun kämppä on Herttoniemessä, neliöitä 31 ja vuokra 640 euroa kuussa. Ihan älytöntä. Jos saan palkkaa käteen jotain vähän yli tonnin kuussa, ei mulla kyllä jää ruokaostosten jälkeen juuri mitään vaatteisiin tai huvituksiin. Onneks mutsi lykkäs mulle taas vähän rahaa, ja sanoi että yritä pärjäillä, ja muista olla varovainen siellä Hesassa.

Töissä on ollu ihan kivaa. Tää Alepa on neliöiltään tosi pieni, mutta kyllä siellä asiakkaita käy ihan älyttömästi. Suurimman osan mun työvuoroista olen ollu kassalla, mutta eilen ja tänään pääsin hyllyttään tavaroita, kyn yks Anne oli kipeenä. Se oli ihan kivaa, ja pistin oikein tosissaan vauhtia peliin, kun aattelin että jos nää hommat hoitaa kunnolla, voi saada ehkä sitten jossain vaiheessa lisää tunteja. Mun sopimus on 30 tuntia viikossa, mutta sanoin pomolle että teen mielelläni kyllä enemmänkin. Pakkohan se on, että jää rahaa vähän muuhunkin kuin pelkkään vuokran maksuun. Sain siis vaihdettua pari lyhyttä iltavuoroa 7,5 tunnin aamuvuoroihin, ja pomo oli ihan tyytyväinen siihen miten sain kuormia hyllyyn, joten voi olla että saan jatkossakin näitä pidempiä vuoroja.

Täällä töissä nää tyypit on kyllä suurin osa aika mänttejä, mutta yks Susanna ja Camilla on vähän silleen mukavampia. Ne on kans aika nuoria, ja vaikuttas ihan mukavilta. Pomo on joku varmaan melkein viiskymppinen nainen, vähän sellanen hössöttävä mutta muuten ihan ok. Sitten täällä on pari sellasta vanhempaa mummelia, ja varapomona on joku Petteri, joka tuntus olevan vähän sellanen nipo ja turhan tärkee. Iltakassoista oon nähny kans kaks opiskelijaa, jotka oli jotenkin vähän sillain oudon tuntusia. Ihan kaikkia työkavereita en ole edes nähny vielä, mutta lauantaina näen. Silloin on joku henkilökuntapalaveri klo 19.00 alkaen Vltavassa. Se on joku Hokin ravintola ihan rautatieaseman lähellä. Siellä ensin syödään jotain ja sitten on se palaveri. Palaverin jälkeen on jotkut sitten lähdössä jatkoille johonkin päin, ja Camilla kysy haluaisino lähtee mukaan. Lupasin lähtee. Vähän jännittää. Kun en tunne niitä ketään. Muutaman on nähny pari kertaa, siinä kaikki. En oikein edes tiedä mitä laittaisin päälle. Pitää varmaan vähän kysyä Camillalta, kun kuitenkin nään sitä lauantaina töissä.