Olihan aikamoinen palaveri. Tai siis se palaveri oli vissiin sellainen kuin nyt kai on tapana. Siis täällä Alepassa. Ei siellä silloin aikanaan kun olin K-kaupassa mitään tällaisia "virallisia" palavereita järjestetty. Palaverissa käytiin läpi kaikenlaisia asioita. Vähän niin kuin että miten meillä menee, ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa. Jos mä oikein ymmärsin, niin pääsin töihin ihan hyvään aikaan. Nyt ei vissiin olla ihan heti palkkaamassa paljonkaan uutta väkee.

Mutta ne jatkot oli kyllä melko hauskat. Siellä palaverissa oli sen virallisen osuuden jälkeen ruokailu. Periaatteessa jokaiselle kuulu kaksi ruokajuomaa, mutta kun kaikki ei halunnut juoda muuta kuin vichyä, niin meille janoisimmille järjesty ihan kivasti pohjia iltaa varten. Se pomo oli kyllä ihan reilu, ei se ruvennu nipottaan vaikka tietty huomas että me jotkut otettiin näitä juomia vähän reilummin. Toisaalta eipä kai se oo siltä pois, paljonko se lasku loppujen lopuks tekee.

No joka tapauksessa joskus vissiin ennen yhtätoista meistä lähti aika iso osa porukkaa jatkoille. Meillä oli ihan hyvä fiilis kaikilla, ja mentiin ekana johonkin Pubin tyyppiseen paikkaan. Sieltä sitten jatkettiin johonkin missä pääsi tanssimaan. Ja kyllä tulikin tanssittua. Aluks Petterin, sen apparin kanssa, mutta loppuillasta kyllä aikalailla Jannen kanssa. Jannea en ollu ennen edes nähny. Se oli ollu sairaslomalla, kun oli kaatunut portaissa. Sillä oli menny solisluu poikki tai jotain.

Meillä oli sitten joskus aamuyöllä vielä ihan omat jatkot Jannen kanssa... Ei niistä sen enempää. Jannella oli ollut joku aika pitkäaikainenkin juttu yhden Liisan kanssa, mutta se oli sitten kuulemma loppunut niihin aikoihin kun Janne kohelsi niissä portaissa ja sai solisluunsa poikki. En sitten tiedä tuleeko tästä mitään, mutta kyllä Janne mun mielestä on joka tapauksessa aika söötti. Jotenkin ne työvuorot kun ollaan samaan aikaan töissä, menee sillai aika mukavasti ja nopeesti. Eipä siellä töissä juuri ehdi mitään oikeen edes jutella kuin korkeintaan tauoilla. Tauoillakin ollaan harvoin samaan aikaan, kun meitä on niin vähän ettei oikeen edes kaksi pysty oleen tauolla samaan aikaan. Ei olla töissä kerrottu kellekään että meillä on vähän sellaista vipinää. Toisaalta en ees tiedä että seurustellaanko me varsinaisesti. Jannella on aina välillä jotain omia juttuja, joten ei me läheskään joka päivä edes nähdä. Kattotaan nyt sitten miten tää etenee. Vai eteneekö.

Noin muuten oon omasta mielestäni kotiutunut tänne Hesaan ihan hyvin. Vieläkin kyllä aika usein oudoksuttaa kuinka paljon täällä on noita maahanmuuttajia ja kaikkia sellasia. Tampereeseen verrattuna täällä on ihan älyttömästi noita kaikkia muualta tulleita ja muita kieliä puhuvia ihmisiä. Osa niistä kyllä osaa jo ihan hyvin suomea, ja kyllä niitä näkee vaikkapa meidän kaupan kassalla kun joku on sairastunut ja täytyy ottaa sijainen jostain vuokrafirmasta. Ei mulla sinänsä mitään niitä vastaan ole, tuntuu vaan jotenkin oudolta kun niitä on joka paikassa.

Kallista täällä on myös. Ton älyttömän kalliin vuokran lisäks kaikki täällä maksaa enemmäm Kuin Tampereella. Rahat ei meinaa millään riittää. Muuten täällä on kyllä ihan mukavaa.